Vrijheid 

Mijn woorden zomaar zeggen                                                     zomaar laten gaan                                                                        goed laten verstaan.                                                                          Al die woorden binnen in mij                                                        hoeven niet gewogen.                                                                       Al die woorden komen uit mij                                                             ze zijn niet gelogen.

Ik word er licht van, voel mij blij, ze zijn van mij, ik laat ze gaan             ze zijn heel goed te verstaan.

Laten horen wat ik voel                                                                 laten horen wat ik doe                                                               denken maakt mij niet meer moe.

Ik laat mijn binnenkant naar buiten                                                  moet je kijken, moet je zien!                                                              Ik laat mijn binnenkant naar buiten                                                     ik ga mijn eigen liedje fluiten.

Cliënt

 

In jaren vergaard.

In jaren vergaard; in weken verwerkt.                                         Weerstanden en gevoelens passeren                                             elkaar in willekeurige volgorde

Hoe heb ik de gewoontes en dwangmatigheden opgebouwd                 en aan mezelf uitgelegd zonder zelfkritiek en onderzoek.

Het rad is op gang, nooit meer onwetend,                                       vaak moeilijk en warrig, maar zeker verdiepend en spannend.

Cliënt

  

Mijn Strenge kant

Veilig is datgene wat ik ken.                                                          Waar is degene die ik ben?                                                                 Ik zoek en ren en draaf maar door.                                                 waar is nu dat goede spoor?

Doe het zo, dan doe je het goed.                                                     Blijf maar zo, zoals je doet.                                                          Streng en correct is wie ik ben,                                                       maar ergens is mij zit een stem, die ik niet herken.

Cliënt