Over mijzelf

Sinds 1995 ben ik werkzaam als Gestalttherapeut binnen een eigen praktijk aanvankelijk in Barsingerhorn, vanaf 2021 in Kolhorn.

Op zoek naar meer inzicht in mijzelf kwam ik in contact met verschillende therapieën en uiteindelijk ook met Gestalttherapie.

Hier heb ik veel geleerd. Ik kreeg meer inzicht in mijzelf, meer contact met mijn gevoelens en in de achtergronden hiervan en leerde gaandeweg om deze inzichten in het praktische leven vorm te geven.

Ik ging mezelf accepteren als de mens wie ik was, kreeg meer zelfvertrouwen en werd in het geheel een levendiger mens. Enthousiast geworden als cliënt ben ik de opleiding tot Gestalttherapeut gaan volgen om zelf als Gestalttherapeut te kunnen gaan werken. Gestalttherapie heeft me veel gebracht en het brengt me nog steeds veel. Ook als therapeut ben ik niet uitgeleerd en blijf ik mezelf ontwikkelen.

Door Gestalttherapie is mij duidelijk geworden dat wezenlijke antwoorden niet te bedenken zijn maar alleen in mijzelf te ontdekken zijn. Door mijn aandacht naar binnen te richten kom ik gevoelsmatig in contact met de vragen-als-beleving, met datgene wat er achter de de vragen of gevoelens leeft en met de bereidheid om datgene te doen (of te laten) wat bij kan dragen tot het vinden van de antwoorden op mijn vragen en tot de vervulling van mijn verlangens.

De dichter Rainer Maria Rilke heeft daar in; "Brieven aan een jonge dichter" het volgende over geschreven:

Men moet geduld hebben                                                    met de onopgeloste zaken in ons hart
en proberen de vragen zelf te koesteren
als gesloten kamers,
als boeken, die in een zeer vreemde taal geschreven zijn.

Het komt erop aan alles te leven

Als je de vragen leeft
leef je misschien langzaam maar zeker zonder het
te merken
op een goede dag
het antwoord binnen.

Uit: Brieven aan een jonge dichter; Rainer Maria Rilke

 

Opleiding

Aanvankelijk opgeleid in de Gezondheidszorg studeerde ik daarna kunst en kultuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ik werkte enige jaren in het Catharijneconvent in Utrecht en gaf cursussen in kunst- en cultuurgeschiedenis aan volwassenen.

In deze tijd kwam ik in contact met Gestalttherapie. Ik volgde de 5-jarige opleiding tot gestalttherapeut aan het opleidingsinstituut BOLT. Tevens heb ik op BOLT de opleidingsjaren Lichaamswerk, Droomwerk en Beeldend werk gedaan.

Daaropvolgend heb ik de tweejarige opleiding Relatie en Systeemtherapie gevolgd aan het ISSOOH (  Instituut voor Systeembenadering Supervisie Opleiding en Onderzoeken) en verdiepte me in het werken met familie-opstellingen.

Daarnaast verdiepte ik me theoretisch en praktisch in het zenboeddhisme, en mindfullness, Hara en Kum-Nye.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info