Goede communicatie is de basis voor een goede relatie.

Relatietherapie

Goed communiceren is belangrijk voor goed contact binnen de relatie. Goed communiceren leren we meestal niet op school, zeker niet op het emotionele niveau. We leerden dit vaak ook niet in het gezin waarin we opgroeiden. In de regel hebben onze ouders dit in hun opvoeding ook niet geleerd.

Als communiceren moeilijk is kan dit leiden tot vervlakking en uiteindelijk vervreemding in het contact met de ander.

Relatietherapie is bedoeld voor paren die hierin vastlopen. Voor paren die een andere of meer inhoud willen geven aan hun relatie, maar hierin samen onvoldoende slagen. Voor paren die uit elkaar groeien, dit niet willen maar er geen andere wending aan kunnen geven. Eigenlijk voor alle paren die niet tevreden zijn met het bereikte en in ontwikkeling willen blijven.

Signalen die aangeven dat er mogelijk iets mis is met de onderlinge communicatie kunnen b.v onrust, slecht slapen, moeheid of matheid zijn, ook irritatie of het besef problemen te willen omzeilen. Deze problemen kunnen zich ook vertalen naar lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spanningen of ademproblemen.

In relatietherapie leer je om het contact met elkaar te verbeteren. Je wordt je bewust van de wijze hoe je met elkaar kunt vastlopen en hoe je jezelf daarvan kan bevrijden, zodat je steeds vrijer kan worden in het contact met elkaar.

In plaats van tegen elkaar te strijden leer je met elkaar te strijden teneinde een goede en contactvolle relatie op te bouwen.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info